Statystyki
- Odwiedziny: 1707161
- Do końca roku: 242 dni
- Do wakacji: 49 dni
Pasta z zielonego groszku
Składniki:
- 200 g zielonego groszku
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki oliwy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 125 g białego sera półtłustego
- sól, pieprz, czerwona, słodka papryka w proszku (do smaku)
Jak przyrządzić?
Wrzucić groszek do wrzącej wody i gotować do miękkości. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju, czosnek zmiażdżyć i posypać solą. Odcedzony i wystudzony groszek utrzeć w blenderze wraz z czosnkiem, cebulą, sokiem z cytryny i serkiem na gładką masę. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Pasta z groszku zielonego wyśmienicie smakuje z grzankami z chleba razowego lub wieloziarnistego.
S M A C Z N E G O …