Spaghetti z tuńczykiem i groszkiem

„Spaghetti z tuńczykiem i groszkiem”



 

Składniki:

 

- 100 g groszku świeżego lub mrożonego

- 200 g pieczarek

- 200 g tuńczyka w sosie własnym

- 200 g śmietany 18%

- sok z ½ cytryny

- 1 ząbek czosnku

- 300 g makaronu spaghetti

- sól, pieprz

- oliwa lub olej do smażenia

 

Jak przyrządzić?

 

Pokroić pieczarki w cienkie plasterki i smażyć na rozgrzanej oliwie z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ok. 4 min. Dodać groszek i podgrzewać kolejne 3 min, mieszając. Osączonego z zalewy i rozdrobnionego tuńczyka dołożyć do składników na patelnię. Dolać śmietanę oraz sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem, podgrzewać ok. 5 min. Makaron ugotować w osolonym wrzątku, serwować polany sosem.

 

S M A C Z N E G O …