Statystyki
- Odwiedziny: 1707195
- Do końca roku: 242 dni
- Do wakacji: 49 dni
„Spaghetti z tuńczykiem i groszkiem”
Składniki:
- 100 g groszku świeżego lub mrożonego
- 200 g pieczarek
- 200 g tuńczyka w sosie własnym
- 200 g śmietany 18%
- sok z ½ cytryny
- 1 ząbek czosnku
- 300 g makaronu spaghetti
- sól, pieprz
- oliwa lub olej do smażenia
Jak przyrządzić?
Pokroić pieczarki w cienkie plasterki i smażyć na rozgrzanej oliwie z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ok. 4 min. Dodać groszek i podgrzewać kolejne 3 min, mieszając. Osączonego z zalewy i rozdrobnionego tuńczyka dołożyć do składników na patelnię. Dolać śmietanę oraz sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem, podgrzewać ok. 5 min. Makaron ugotować w osolonym wrzątku, serwować polany sosem.
S M A C Z N E G O …