Statystyki
- Odwiedziny: 1707340
- Do końca roku: 241 dni
- Do wakacji: 48 dni
„Żurek na maślance”
Składniki:
- maślanka naturalna
- biała kiełbasa
- marchew
- ziemniaki
- cebula
- seler
- korzeń pietruszki
- trochę mąki razowej
- przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek, majeranek, lubczyk
Jak przyrządzić?
Wrzucić do wrzącej wody podsmażoną cebulę, warzywa (marchew, seler, pietruszka) oraz przyprawy. Gotować do miękkości warzyw, następnie dodać ziemniaki i białą kiełbasę pokrojoną w kostkę. W oddzielnym garnku roztrzepać maślankę, dodać trochę wody i mąki razowej, zmiksować. Gdy ziemniaki będą miękkie wlać maślankę z mąką i ponownie dobrze roztrzepać trzepaczką. Zagotować, doprawić do smaku.
S M A C Z N E G O …