Statystyki
- Odwiedziny: 1707334
- Do końca roku: 241 dni
- Do wakacji: 48 dni
„Kotlety ze szpinakiem”
Składniki:
- 50 dag mrożonego szpinaku
- 50 dag mielonego mięsa z indyka
- 1 jajko
- ½ szklanki płatków owsianych
- 3 ząbki czosnku
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 łyżka masła
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Na rozgrzane w rondlu masło dodać zamrożony szpinak i podgrzewać do czasu aż odparuje. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i 2 łyżki oleju. Doprawić do smaku gałką muszkatołową. Smażyć jeszcze 2-3 min., następnie ostudzić.
Do mielonego mięsa dodać ostudzony szpinak, jajko oraz płatki owsiane. Doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Jeżeli masa będzie za rzadka dodać więcej płatków owsianych lub bułki tartej. Następnie uformować kotlety i usmażyć.
S M A C Z N E G O …