Statystyki
- Odwiedziny: 1707178
- Do końca roku: 242 dni
- Do wakacji: 49 dni
PIECZEŃ RZYMSKA W „BAJCE”
Składniki:
- 1 kg łopatki wieprzowej
- 0,30 kg kalafiora
- 0,30 brokuła
- 0,50 kg marchewki, pietruszki, selera, pora
- 0,02 kg natki pietruszki, kopru
- jaja 3 szt.
- 1 łyżka bułki tartej
- 1 łyżka otrębów pszennych
- 0,20 kg cebuli
- pieprz, sól, papryka czerwona słodka
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, zmielić.
Warzywa ugotować wystudzić, zmielić.
Cebulę pokroić drobno i podsmażyć.
Jajka sparzyć, wybić do miseczki.
Wszystkie składniki połączyć, dokładnie wyrobić. Formować kotleciki, obsmażyć lekko z obu stron.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać wodą, posypać drobno poszatkowaną marchewką. Piec ok. 30 min. Posypać zieloną pietruszką.
S M A C Z N E G O…
Dietetyczka – Małgorzata Sobottka